Bombonierki reklamowe – jak należy je przechowywać?

Bombonierki reklamowe

Bombonierki reklamowe

Szukając pomysłu na prezent dla klienta, przełożonego czy pracownika, warto zainteresować się słodkimi upominkami, jakimi są bombonierki. To doskonały sposób na zwiększenie rozpoznawalności firmy i ocieplenie jej wizerunku. Taki podarunek wręczyć można z okazji jubileuszu firmy, poszerzenia jej asortymentu o nowe produkty lub usługi, Walentynek, Bożego Narodzenia czy Wielkanocy. Na opakowaniu bombonierek umieścić można zarówno logo marki, jak i jej hasło reklamowe czy dane teleadresowe. W jaki sposób należy przechowywać tego typu słodkości, by móc przez długi czas cieszyć się ich smakiem?Czy bombonierki reklamowe mogą znajdować się w lodówce? Promienie słoneczne przyczyniają się do przyspieszonego utleniania czekolady, a co za tym idzie, niezwykle ważne jest, by chronić ją przed ich wpływem. Zarówno bardzo niskie, jak i wysokie temperatury przyczynić mogą się do pogorszenia właściwości słodkości. Zamiast w lodówce, bombonierkę przechowywać powinno się w ciemnych, chłodnych szafkach w temperaturze od 10 do 20 stopni Celsjusza. Do chłodziarki włożyć można je dopiero wówczas, gdy temperatura w biurze czy domu przekracza 28 stopni Celsjusza. Jako że wchodzące w skład czekoladek masło kakaowe pochłania smaki oraz zapachy, najlepiej, by znajdowały się one w hermetycznym opakowaniu. Idealnie do tego celu sprawdzają się metalowe puszki, które nie dość że prezentują się niezwykle efektownie, po opróżnieniu służyć mogą do przechowywania różnego rodzaju drobiazgów.

Bombonierki reklamowe nie powinny być przechowywane lodówce również ze względu tak tak zwany „rozkwit cukru.” W momencie, kiedy schłodzone słodycze są wystawiane na działanie ciepłego powietrza, część cukru ulega rozpuszczeniu. Po ponownym skrystalizowaniu, na powierzchni czekoladek pojawi się charakterystyczna, biała, ziarnista warstwa.

Warto zadbać o odpowiednie przechowywanie słodkości, jakimi są bombonierki reklamowe – zyskamy wówczas pewność, że na długi czas zachowają one swój naturalny smak i nie utracą cennych właściwości.